ביטול פוליסה בחברת ביטוח מדריך לצרכן

ביטול פוליסה בחברת ביטוח מדריך לצרכן

פוליסת ביטוח הנה נכס פיננסי יקר ערך. במהלך החיים צרכי הלקוח משתנים וייתכן שיש צורך בשינוי ובהתאמות פוליסה. לכן אנו לא ממליצים למהר ולבטל פוליסות קיימות עד לבירור מול סוכן הביטוח או חברת הביטוח. אתר הפנסיה של ישראל מגיש לכם מדריך ביטול פוליסה בחברת ביטוח.

הכתבה הנה למידע בלבד ואינה מהווה המלצה לביטול פוליסות. בכל צעד של הפסקת ביטוח קיים רצוי ואף חובה מצד המבוטח להתייעץ עם גורמים מוסמכים. 

ביטול פוליסה בחברת ביטוח מדריך לצרכן

ביטול פוליסה בחברת ביטוח מדריך לצרכן

האם כדאי לבטל פוליסה?  

באופן עקרוני התשובה היא לא. למעט מקרים חריגים. ישנם מספר נימוקים חשובים שלא לבטל פוליסות קיימות והקמת פוליסה חדשה במקומה.

  1. ייתכן ובפוליסה הישנה קיים כיסוי שאינו ניתן בפוליסה החדשה.
  2. המבוטח הצטרף לפוליסה הקיימת בעבר עם מצב בריאותי מסוים ובעת ייתכן כי חל שינוי במצבו.
  3. בעת ביטול פוליסה נפסקות זכויות המבוטח. לפעמים פרמיה קטנה מקנה סכומי בטוח גדולים וביטחון כלכלי למבוטח ובני משפחתו ליום סגריר. קחו את זה בחשבון.
  4. ברוב הפוליסה קיימת תקופת אכשרה. הזמן שבין הכניסה לביטוח לבין המועד בו הכיסוי הביטוחי נכנס לתוקף. אם ביטול הפוליסה נעשה על רקע רכישת פוליסה קיימת, יש לוודא שקיים רצף ביטוחי.
  5. ערכי סילוק – בחלק מהפוליסות קיימים ערכי סילוק. יש לוודא שעזיבת הפוליסה נעשית תוך מיצוי ערכים אלו.
  6. בונוסים בפוליסות וותיקות – חלק מהפוליסות הוותיקות, לחיסכון ולביטוח, כוללות רכיב בונוס ו/או הקטנת דמי ניהול או בונוס התמדה, יש לוודא אגב חישוב כלכלי מדויק, שהמבוטח לא ניזוק כתוצאה מביטול הפוליסה הקיימת.

איך מבצעים ביטול פוליסה בחברות הביטוח בישראל? 

ישנן מספר דרכים לבצע את התהליך. ניתן לפנות באמצעות סוכן הביטוח שלך ולפתוח תהליך הביטול. תהליך נוסף הוא באמצעות אתר האינטרנט באזור האישי של חברות הביטוח בישראל. לרוב תצטרכו להגיש טופס ביטול פוליסה. חלק מחברות הביטוח מאפשרות להגיש את הבקשה באמצעות האינטרנט ובחלקן תצטרכו לחתום על טופס.

ולסיכום סוף מעשה במחשבה תחילה! אל תמהרו לוותר על הכיסוי הביטוחי שלכם.

מה אפשר לעשות על מנת לשמור על הפוליסה בלי לבטל ולשלם פחות כסף? 

יש לא מעט פתרונות בעולם הביטוח בנושא זה. אם לקוח רוצה לבטל פוליסה חיסכון בגלל מצוקה כלכלית, הוא פשוט יכול להקטין את התשלום החודשי.

במידה ומדובר על פוליסה עם כיסוי ביטוחי, אפשר לבדוק מול חברת הביטוח האם ניתן לקבל הנחה. כמו כן ניתן להתייעץ עם סוכן הביטוח או יועץ פנסיוני מוסמך של משרד האוצר, האם ניתן לוותר על חלק מהכיסויים ולשמור על הפוליסה שלך.

אתר הביטוח והפנסיה של ישראל מדריך למבוטחים. באתר מידע וטלפונים של מוקדי שירות לקוחות בכל חברות הביטוח, קרנות פנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות, קופת גמל להשקעה.